Nyår i Rio de Janeiro

hej alla där hemma! 
Nu har vi varit iväg på vårat äventyr i två dagar, första stopet på vår resa är staden Rio de Janeiro. Första dagen checkade vi in på vårat hostel,vilket är underbart! ett av mina relativt få lyckoträffar när jag bokar hostel över internet haha. hostlet heter Samba Palace och ligger mellan stränderna flamenco och copacabana i ett väldigt bra område! Personalen pratar bra engelska och är väldigt vänliga. Det finns bar inne på hostlet där man kan köpa 60 cl öl för 5 reias vilket är 15 kr och vi får också frukost varje morgon, jätte skönt! Det finns egentligen ingenting jag kan klaga på faktiskt!
 
Igår var det nyår och vi firade in det nya året på absolut bästa sätt, Rio är känt för sitt otroliga nyårsfirande!
Två miljoner människor åker till Rio över nyår och två miljoner människor samlas på stranden Copacabana. På stranden skjuter dom upp tretton TUSEN raketer på tolvslaget och hela showen håller på i sexton minuter! Helt otroligt! Dom hade också live koncert på stranden, fast killen som sjöng var en sångare från Brasilien så vi kände inte till honom.
 
Vi började kvällen hemma på hostlet, där åt vi middag och drack öl med en rumskompis som heter Gabriel, han kommer från Brasilien. Tillsammans med honom och två miljoner andra människor åkte vi till stranden Copacabaa, väl där möte vi upp en kompis till Gabriel, Lisette från Holland och tillsammans blev vi en liten grupp på fyra personer som firade in det nya året! Det märktes att det var mycket folk på stranden för vi fick tränga oss fram genom folkmassorna och undertiden som vi gjorde det blev tyvärr både Niklas och Gabriel av med sina telefoner, så det var väldigt tråkigt. Just när man står så tätt inpå varandra är det väldigt lätt för fick tjuvar at stoppa ner händerna i dina fickor, så man ska inte ha värde saker i fickorna. Jag klarade mig för jag hade allt i min bh, så nicklas får helt enkelt skaffa en. Efter fyrverkerierna dansade vi på stranden med Gabriel, Lisette och typ 10 brasilianare som tyckte att Niklas var det finaste som finns, haha den blonda killen är en riktig kvinno magnet! Sedan efter lite dansande gick vi hela hem :)
 
 

Kommentarer
Mamma Monica säger:

Tråkigt att Niklas blev av med telefonen med en gång men skönt att det inte hänt er något iallafall, roligt att ni träffat lite nya vänner direkt. Vilket fyrverkeri, häftig upplevelse, det ser så härligt ut med bara en klänning, här är det grått och regnar fortfarande. Kram Mamma och Tony

Svar: Ja det var synd att han blev av med den.. men han tar det väldigt bra ;) många kramar
Johanna

2014-01-01 | 21:15:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback