SYDNEY BABY, SYDNEY!!!! 17-24 januari

Finally we're here! Det ar inte det lattaste vi har gjort i varat liv att transportera oss sjalva med varan alskade Drama Queen i den stora staden Sydney, men vi kom fram levande! alla dagarna i Sydney har varit sa sjukt handelserika sa vi ska beratta om varje dag som den kommer.
 
17 Januari - arrival in Sydney.
Vi fick plats pa en caravan park i stadsdelen Rockdale som ligger lite sydvast i Sydney. Har stod varan bil jatte bra och vi hade fina toaletter och bra kok, sa vi var mycket nojda. Som ni kanske vet sa reste vi med 2 killar i typ 1-2 manader, Hampus och Jonathan. Vi har inte haft mojlighet att traffa vara fina pojkar sedan vi slitredes i Cairns i oktober, men antligen befann vi oss i samma stad igen sa vi akte hem till dom dar dom numera bor i stadsdekan Manly och hangde med dom och nagra andra manniskor som vi traffade pa festivalen i oktober hela kvallen. mycket roligt!
 
18 Januari - Rundvandring i stadsdelarna Manly och Mossman.
Dagen efter sa passade vi pa att kolla in stadsdelen Manly eftersom att vi redan var dar. Manly ar jatte fint med 3 olika strander varav en jatte stor med helt oppet hav utanfor. For att komma till Manly ska man passa pa att ta ferjan, vi kopte ett 7 dagars buss kort for 45 dollar som vi kunde aka tunnelbana, buss och ferjan pa sa vi passade pa att aka ferjan. Efter Manly akte vi till en jatte fin stadsdel som hette Mossman. Mossman var licksom byggt pa en kulle med hus hela vagen ner till stranden, detta gjorde att alla hus fick havsutsikt. en av de finaste stallerna som vi satt i hela Sydney. Denna dag var ocksa den varmaste dagen som Sydney har haft pa 100 ar med 46 grader sa valdigt trotta av att ha promenerat runt i staden i varmen akte vi hem och sov gott.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19 - Sjukdom och Robin.
formodligen pga. varmen och inte sa mycket vatskeintaganden forutom 1l mjolk dagen innan blev varan stakars Malin helt sang liggande denna dagen. Sa Malin stannade med Drama Queen pa campingen och Johanna och MIchaela akte till Bondi och halsade pa Varan kompis Robin som har bott och jobbat i Bondi sedan oktober. Mysdag!
 
 
20 - China Town, Chinese garden och The Rock!
Idag kannde Malin sig battre sa vi alla bestammne oss for att aka till Chinese garden och China town och kolla lite! Chinese garden i Sydney ar absolut jatte fin! titta pa bilderna och njut! Pa kvallen gick vi ocksa pa en gratis rundtur for att fa reda pa mer om den historiska platser The Rock som var den platsen som engelsmennen forst borjade bygga pa nar dom kom hit 1800 nagonting. Dom som skickades hit till Australien var antingen kaptener som skulle driva staden och brotslingar som inte fick vara kvar i England. vi fick reda pa mycket fakta och vi fick se manga fina byggnader.. som vi inte har kort pa dock eftersom att vi var for upptagna pa att lyssna pa vad tourguiden sa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21 - Sydney Town rundtur med Hollie!
Nar vi var pa buss turen pa Nya Zeeland sa traffade vi en fantastisk tjej som heter Hollie! Hollie ar en Engelsk flygvardinna som har kommit til sydney for att jobba for ett Australienskt flygbolag i ett ar. Sa denna dag traffade vi henne och hon visade oss runt i staden och vi kollade runt i affarer och avslutade dagen med att dricka en ol/cider pa oprah bar, mysdag!
 
 
 
 
 
 
 
 
22 - Bondi Beach med Malin!
Aven Malin maste ju se den beromda stranden Bondi Beach sa vi stack dit, pa formiddagen sa lag vi pa stranden och jobbade pa brannan lite. Sedan at vi varldens godaste kakor och drack kaffe pa ett fins cafe.
 
23 - IKEA!!!! och utgang med Hollie i Kings Cross.
denna dag akte vi till Ikea och provade alla sangarna och at Svenska kottbullar, prinsesstarta, chokladmouse, drack JULMUST! och kraffe ahhh ni forstar inte hur lyckliga vi var nar vi satt dar i IKEA caffet! vi markte ocksa att Ikea i Sydney hade bara Svenska bocker i Bokhyllan! lite kul. Utanfor kassorna hade dom precis som hemma liten mat shop! som dom kallade Swedish mini market! har kunde vi kopa knackerbrod, kaviar, block choklad, fladersaft och SALT LAKRITS! Vilket bara gjorde danna dag annu battre! sedan akte vi hem till Hollie och drack gott under kvallen.
 
24 - idag! Sa nu ar planerna att lamna Sydney och aka vidare ner till Mellbourne for att se annu en storstad och halsa pa fler Nya Zeeland kompisar.
 
Puss och kram
Johanna, Michaela och Malin

Blue Mountains! 15 - 16 Januari

Nar vi jobbade pa korsbarsfarmen larde vi kanna tva underbara franskar som vi hangde med i typ 2 - 3 veckor! Ash och Moy kallade vi dom. Ash och Moy hade redan varit i nationalparken Blue Mountains som ligger 10 mil utanfor Sydney och vi ville jattegarna aka dit efter att vi hade jobbat fardigt. Blue Mountains ar sa fruktansvert vackert sa Ash och Moy ville garna se det igen sa dom foljde med oss.
Tidigt pa morgonen gav vi oss ut pa en halv dags promenad runt om i reservatet, i slutet efter att ha gatt manga km lite upp och ner sa kom vi till "the final challenge", 900 trappor upp till den populara utkikspunkten till The Three Sisters. Vi kampade och kampade och till slut kom vi upp...
Traningsvarken dagen efter var inte och leka med....
 
TITTA OCH NJUT AV VARA FANTASTISKA BILDER!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sa har sag vara hander ut efter att blasorna sprack..
 
Puss och kram 
Johanna, Michaela och Malin

Jobba! 2 - 9 januari

Pa sjalvaste nyarsafton fick vi antligen ett jobb som korsbarsplockare pa en korsbarsfarm i Orange som ligger 3 timmar nordvast om Sydney.
 
Vi var sa glada over vart jobb och vi tyckte att det skulle bli sa kul att fa jobba igen! Vi har ju inte jobbat nagot sedan vi lamnade Sverige. Vi fick vakna kl 05.30 pa morgonen for att vara redo att plocka for fullt fran kl 06.00 fram till 15,16.00 pa dagen. Redan forsta dagan forstod vi att det har inte var ett roligt jobb, det var fruktansvart jobbigt da man fick ha en box pa magen som man skulle fylla och nar den var full vagde den 8 kg, sa det var 8 kg som man barde pa sina axlar. Sedan skulle man sjalvklart plocka korsbarerna pa ett speciellt satt for att varna om traden och frukten. Det innebar att man maste plocka av pinnen som korsbaret sitter pa genom att vrida av den vilket resulterade i att vi alla fick blasor pa fingrarana. Som att inte det var nog sa var man ocksa tvungen att dela pa alla korsbarerna sa att dom lag en och en i boxen, vilket drygade ut jobbet lite extra.
 
 
 
Puss och kram
Johanna, Michaela och Malin

Nyar i Byron Bay!! 29 - 1 jan

Sorry alla ni dar hemma som sitter och far vanta sa lange pa vara uppdateringvar... Som sagt sa firade vi varan nyar i surf staden Byron Bay som ar en riktigt fin liten stad men en fin strand..
 
Det som finns att saga om denna dag var att vi kladde upp oss, satte oss och drack lite goon (vin baserat pa gasprodukter) med nagra av vara nya grannar pa parkeringsplatsen som vi bott pa dom sanaste dagarna, sadan gick till en nice restaurang vid stranden och at gott. Hela nyars firande festen skedde pa stranden SJALVKLART!! ;) dar satt vi med vara fina grannar och kollade pa fyvarkerierna.. med andra ord hade vi en bra annorlunda nyar! Hoppas att alla ni dar hemma hade en trevlig nyar!
 
Puss och kram
Johanna, Michaela och Malin