Äventyret närmar sig!

Flygbiljett, busspass, Inka leden och vandrarhem bokat!

 

Mycket har hänt på bara 2 veckor, vi har inte bara bokat flygbiljetterna utan också bokat:

  • ·     Busspass - Vi ska åka runt i Sydamerika med buss, ingen Drama Queen eller 2pac tyvärr... Busspassen är en hop on-hop of biljett, vilket betyder att vi får hoppa på och av hur vi vill, men på bestämda destinationer, of Course. Busspassen tar oss hela vägen från Rio de Janeiro i Brasilien till Lima i Peru via Uruguay, Paraguay, Argentina, Chile och Bolivia. Sedan får vi lösa trippen mellan Lima, Ecuador, Colombia och förhoppningsvis Venezuela senare.

 

  • ·     Inka leden - En av sakerna som jag ser fram emot mest! I 7 dagar ska vi promenera (6h om dagen) i bergen kring Peru i den så kallade Inka leden, med staden Machu Picchu som avslut. Finns inga ord för denna upplevelse, bara googla bilder och ni kommer förstå varför. Inka leden är så populär och bara ett visst antal människor får göra det varje år! Så därför MÅSTE man boka detta i tid.

 

  • ·     Vandrarhem - I Rio de Janeiro (många åker till Rio för att fira nyår så man måste boka vandrarhemmet i tid för att veta att det finns sängar kvar). Vårat vandrarhem som vi ska bo på heter Samba Place och ligger i stadsdelen Rua Alice i Rio de Janeiro. Det är bara två km till stranden Flamengo, två km till partygatan Lapa och fyra km till stranden Copacabana.

Varje gång, samma problem, man sitter vid internet och ska bestämma hostell och allt blir jätte svårt... Det är ju sjukt svårt att bestämma vart man ska bo i en stad man aldrig har varit i! Så efter mitt resande, so far, har jag bara ett tips och det är att gå in på sidor som t.ex. hostelworld.com, hostels.com eller hostelbookers.com, som är min favorit så väljer man ut några hostell i sin prisklass och börjar jämföra. Läge, faciliteter, pris och det viktigaste av allt betyg och recensioner! Sedan efter det är man förhoppningsvis i mål!

 

 Snart är jag ute på äventyr igen!

Puss och Kram Johanna