Iguaçu falls

Hej alla där hemma! Nu har min och Nicklas första månad av resande passerat och gud vad tiden går fort! Känns som en vecka sedan man satt på flygplanet hit till Sydamerika! Vi har nu åkt vidare från Florianopolis till Porto Iguazu som ligger i Argentina, känns skönt att komma vidare på resan och upptäcka ett nytt land.
Dom senaste dagarna av resandet kan ha varit dom bästa hitintills eftersom att vi har fått beskåda ett av världens förmodligen vackraste platser, Iguaçu falls. Iguaçu falls är ett vattenfall eller rättare sagt 160-260 vattenfall som sitter ihop till ett. Vattenfallet kom till för 200 år sedan när floderna Iguaçu och Praraná möttes. Jag har aldrig sätt så mycket vatten i hela mitt liv, förutom på havet typ. Det var super mäktigt.
Vi spenderade 2 dagar vid vattenfallet, första dagen höll vi oss på den brasilianska sidan, vilket bara är 20% av vattenfallet men man fick en bra uppsikt över den argentinska sidan vilket är resterande 80%, super fint!  Många som vi träffat har sagt till oss att den Argentinska sidan är mycket vackrare än den Brasilianska sidan men jag rekommenderar verkligen att man ska göra båda sidorna för dom är heeelt olika och lika fina! Vi snodde med oss en av dom svenska killarna som vi har rest med ett tag Anders men dom andra fick vi tyvärr säga adjö till då dom åker hem..
Bilder från den Brasilianska sidan.
Efter att vi sätt fallet gick vi till en omtalad fågelpark där man kunde se alla möjliga olika sorters fåglar som dom har här i Sydamerika. Dom hade tillexempel den färgglada fågeln tocutuka och små kolibris, Jätte fina! Fågelparken hade också ett projekt med att föda upp och släppa ut utrotningshotade fåglar, fint. 
Bilder från fågelparken
Den andra dagen åkte vi på en heldags tour till den Argentinska sidan av fallen. Så vi blev upphämtade på vårt hostel i Brasilien och spenderade en hel dag vid fallen och sedan blev avsläppta vid vårt hostel i Argentina. Den argentinska sidan av fallet är lite annorlunda istället för att se fallerna på avstånd   Får man stå ovanför dom jätte coolt.
Bilder från det Argentinska sidan.
Vi åkte även ut med en båttur när man åkte under fattenfallet haha vi blev jätte blöta och hade super kul!! 
Bilder från båtturen.
Nu är våra planer att åka till Buenos Aires ikväll, stanna där några dagar och sedan åka till URUGUAY!! Ska bli super kul!!
Puss och kram!

Kommentarer
Kari säger:

Mäktigt me vattenfallen :)

Svar: Ja det var jätte mäktigt, jag lyckades inte lägga ut bilder ifrån den Argentinska sidan för Internet strulade men nu finns det så kolla på dom också!!
Johanna

2014-02-01 | 20:28:15
Mamma Monica säger:

Häftigt ställe, vad vackra färggranna fåglar det fanns där. Nu åker vi snart, på fredag ner till värmen.

Svar: Ja det var jätte fint! Nu finns det även bilder från argentinska sidan, så in och kolla!!! Kram på dig mammsi!
Johanna

2014-02-01 | 22:22:20
mormor säger:

Härliga bilder vi är avundsjuka kram mormor morfar

2014-02-02 | 17:28:05
Stefan Johannas pappa! säger:

Mäktigt!! Otroligt vackert. Måste varit en kittlande känsla att åka omkring i fallen med båt! Vilken färgglad kompis du hittade! fågeln ;-). Fortsätt att ha det underbart o hälsa Nicklas o Emma! Puss o Kram!

2014-02-02 | 19:30:44
Malin säger:

Wohoo, ser skitkul ut!! Härliga blöta vattenfallbilder ;) den blonda svenska killen såg ut som Jonte på första bilden :) Ha det så gött fina ni, massa pussar och kramar!!

2014-02-08 | 19:22:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback