Argentinas huvudstad, Buenos Aires!

Hej alla där hemma!
Nu har vi precis spenderat en vecka i Argentinas huvudstad, Buenos Aires. Vad har vi gjort där? Jaaa du typ allt men ingenting skulle jag vela säga.. Detta kanske kommer bli ett ganska tråkigt inlägg för jag har varit sååååå dålig på att ta kort och har bara typ inga bilder men ci har skrapat ihop dom vi har och jag ska göra mitt bästa med att förklara i ord hur det var.
En sak som vi gjorde som var ganska coolt var att vi växlade pengar på den svarta marknaden, något vi från en början tyckte var väldigt spännande och kanske till och med var lite rädda för men det var väldigt enkelt. Varför vi valde att växla pengar på svarta marknaden var för att Argentina befinner sig i en kris just nu helt enkelt och deras valuta, Pesos är sjukt instabilt. Så människorna som bor här i Argentina vill spara sina pengar i en "säkrare" valuta, en stabil valuta. Men staten försöker hålla Peson så stabil som möjligt och låter därför inte befolkningen växla mer än 2000 Pesos per månad till en annan valuta. Den bästa valutan att växla är USD men man kan också växla Reais (Brasiliens valuta) eller euro. Så när vi var i Brasilien växlade vi pengar till USD och i vanliga fall om vi växlat lagligt hade vi fått kursen 8 Pesos per dollar men nu fick vi hela 12 Pesos per dollar, så man tjänar mycket pengar! Vad man gör är att gå med sina dollar till Florida street i Buenos Aires, gå där tills någon säger ordet cambio sen följer man med personen till ett "växlings kontor" som kan se ut lite hur som helst. Det vi hamnade på var egentligen en turistbyrå, växlingen gick smidigt och vi hade turen att få "äkta" Pesos. Man har hört såååå många som tyvärr fick falska pengar, inte bara när dom växlat på svarta marknaden utan också ifrån bankomater... men det finns 3 sätt att kolla sina pengar, 1. Silver randen på sedlarna, 2. Vatten stämpel och 3. Ytan på snubben på sedlarnas kavaj.
Sedan gick vi och shoppade en dag, Emma köpte vans, en klänning och ett par byxor. Niklas har köpt ett par skor (eftersom att han råkade trampa kloakvatten med sina gamla) och en telefon (eftersom att hans gamla blev stulen) oooooooooooooo.... Oturs Niklas! Och jag köpte ett par jeans.
Sedan gick vi på en tango night experience, förmodligen den BÄSTA kvällen i Buenos Aires! Det började med att vi klädde upp oss i långklänningar. Sedan blev vi upphämtade av en buss som körde oss till dit vi skulle vara, sedan fick vi en timmas tangolektion, det var jätte kul! Historien bakom tangon är att det var den dansen som seglarna brukade dansa med sina prostituerande när dom kom till land, så tjejerna ska vara utmanande klädda och den är väldigt utmanande. Många tycker kanske att det är kul att kladda lite väl mycket på sin danspartner  men jag tyckte att det var väldigt för mycket! Speciellt  eftersom att man blir runtskickad till olika karlar som man inte alls känner och sedan måste man smeka svinens lår mesans dom bara hån flinar och stor trivs! Men har man en schysst danspartner så tror jag att det kan vara hur kul som helst!  Men, efter tangolektionen blev det middag med öppen bar, till förrätt åt vi en sallad med mozzarella och honungs vinigrett,  till huvudrätt, oxfilé med svamp och potatis och till efterrätt, chockad brownie med vaniljglass och jordgubbs sås. Det var såååååå gott! Och självklart blev det några glas med efterlängtat jätte gott rödvin till! Sedan var det show och waaaooowww vad grymt det var, kanske vinet gjorde det bättre men vi är super nöjda. Och som pricken över i så blev Emma uppbjuden av en av dom manliga dansarna och dansade på scen! Hon var super duktig!
Dom har sååå himla god mat här i Argentina och billig! Jag tycker personligen att den är bättre än Brasiliens mat, kanske för att den är billigare, vem vet. Jag tror också att rödvinet är bättre här. En dag gick vi ut och åt på en typisk kvarterskrog, vi alla åt en ox filé som säkert var 300g (ganska bra på storlekar nu efter så många år på restaurang), pommes sallad, drack vin och vatten och allt vi betalde per man var 200 Pesos, så typ 150, 170 kr!
Sedan har jag ökat på min hippie stil en aning och skapat mig ett hårsmycke! Jätte kul!
Det var allt för oss, ha det så bra!
Puss och kram

Kommentarer
Stefan Johannas pappa! säger:

O du som hade planer på att bli vegetarian en gång i tiden! ;-)

Svar: Haha
Johanna

2014-02-12 | 18:49:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback