Thailand: Phuket och Phi Phi 23-4 februari

Nar vi kom till Phuket checkade vi in pa vart hotell, som var annu battre an det pa Langkawi! Det lag i en stadsdel som heter Kathu, ungefar tio minuter ifran Patong Beach (Patong ar en stad i Phuket). Vi borjade ar forsta dag med att ta tre massager pa raken, vilket vi gav 180 kronor for. Helt otroligt! pa tre timmar fick vi en helkroppsmassage, fotskrubb och ansiktsbehandling. Inte illa.
 
Pa kvallen overraskade vi Johannas mormor och morfar, som bodde pa ett hotell i Patong. Vi sa att vi skulle komma dit nagra dagar senare, sa de blev riktigt glada nar de oppnade dorren och vi stod dar! Vi at middagunder kvallen och de visade oss Bangla Road, som var Patongs partygata, och Patong Tower, ett jattehogt hoghus. De forsta dagarna gjorde vi inte sa mycket, lag pa stranden och vistades mycket i Patong stad. Johannas morfar tipsade oss om en restaurang som hade rum ovanfor, som vi tittade pa och alskade! Efter att vi checkat ut fran Kathuhotellet checkade vi pa det nya, centrala, underbara restauranghotellet.
 
 
 
 
 Tuk Tuk tour
Dagen efter red vi elefant. Narmare bestamt, pa Bow, en tjejelefant pa 30 ar. Malin som aldrig ridit elefant var radd och exhalterad! SKIIITKUL! var det. En av det finaste i Phuket var det, med havsutsikt och allt. Dock borjade det sporegna, och vi var inte lika smarta som tva asiater som plotsligt slog upp ett paraply de haft med sig. Men vi hade mycket roligare.
 
 
 
 
 
Dagen efter det tog vi en tuk tuk-taxi (en ascool, oppen miniminibuss) till en utkiksplats dar vi sag tre strander. Vi akte till tva av dom, Kata och Karon! Jattefint. Efter att ha solat och badat och gatt en langpromenad pa ca 6 km akte vi hem till Patong igen.
 
Sedan lamnade vi mormor, morfar och deras kompis Elny och drog vidare till Phi Phi Island!!
 
Phi Phi var jattelitet, jatteslitet och luktade illa. MEN, vi hade sa kul!! Vi bodde i en bungalow uppe i bergen utanfor ons centrum. 20% barnfamiljer, 30% sasongare och resten ungdomar fran overallt, mestadels Sverige.
Forsta dagen nar vi lag pa stranden, kommer det nagra manniskor gaendes mot oss. Vi kanner igen hatten som sitter pa en av dom, och se pa maken, det var Keith som var med oss pa festivalen i Australien! Det blev ett glatt aterseende. Pa kvallen blev det hinkar pa DOJO bar, dar vi traffade gott folk och drog sedan pa beach party. Folk hoppade brinnande hopprep och satt pa hoga palar och dansade till dunkande musik. Asfrackt! Vi fastnade dar tillsammans med vara harliga manniskor och hangde fram till morgonkvisten.
Phi Phi ar en party-o med manga pubar, klubbar och beach party varje kvall, sa vi akte darifran ratt slitna. Nasta destination var Koh Lanta!
 
 
 
 
varan bungalow pa phi phi island
 
 
Lite bilder fran Beach party
Fire show
 
ny kompis, Tab fran Australien
 
Gott folk som vi aterforenades med, efter att ha traffats i Australien
 
 .
Malin och Luke, Ny kompis.
 
 
Har ar vi nu och mar riktigt bra. Skitbra, faktiskt. Vi planerar att stanna har i var bungalow vid stranden i ca en vecka. Vi hors da igen! ha det riktigt bra alla dar hemma, vi saknar er alla.
 
Pussar och kramar
Johanna och Malin
 

Kommentarer
Sofia säger:

Kul läsning! Fina bilder :)

2013-03-09 | 12:00:43
Ulla-Brith säger:

Hej Malin!

Fina bilder, men den hängbron skulle jag aldrig gått på, både ostadigt och högt upp. Ni har det i allafall varmt och skönt, här i U-a var det -14 idag morse. Fy så kallt, men vi hoppas det blir varmare, det går ju mot vår. Vad jag fattat så är Ni bara två kvar, men Ni kanske också skall åka hem till Sverige snart, med massor av minnen, träffat trevliga människor samt kanske med en hel del son Ni handlat.
Ha det så bra! Kram Ulla-Brith

2013-03-11 | 10:35:57
Frida säger:

Åh guuud, vilket härligt inlägg. Det ser verkligen magiskt ut! Söt elefant också ju :)
Puss /Frida, Patrik & Elliott

2013-03-11 | 10:42:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback