FINALLY!!! :D

Äntligen!! Nu efter en resa på 40 timmar är vi framme i Auckland, Nya Zeeland. Trots att vi är trötta, slitna och kanske inte luktar hallon, har resan gått över förväntan. Inga missade flyg, NÄSTAN.... Våra nära och kära körde oss till flygplatsen och efter ett ledsamt farväl hoppade vi på första flyget till London.
 
 
Där var det en väntan på 8 timmar som tillbringades med att sova, läsa, skratta och dricka kaffe i många timmar på Starbucks.
 
    
 
 
Efter det fasade vi den långa flygresan som väntade men när vi kom på planet fick vi oss en grym överraskning! Framför oss fanns varsin tv-skärm där man kunde välja bland massor av filmer, serier, musik och allt möjligt. Johanna vann filmkollartävlingen och mejade sju filmer (!!!), Michaela plöjde igenom Big Bang Theory säsong fem (!!!) och Malin var den enda som prioriterade en välsorterad musikplaylist (vi sov faktiskt lite med, när vi hade tid).
Vi bombarderades av god mat. Det fanns snacksbuffé och vi behövde aldrig gå hungriga.
 
Vår rofyllda miljö avbröts med ett två timmar långt stopp i Singapore för att sedan fortsätta till Sydney med samma plan.
 
 
 
När vi landade i Sydney mötte vi vår första motgång. Vi hade enbart en timme till nästa flyg och självklart hamnar vi sist i den ringlande kön till säkerhetskontrollen. Klockan tickar, svetten trränger fram och vi funderar VAD FAN SKA VI GÖRA?!?!?!
 
Som om vi inte var stressade nog fastnar Malin och Johanna i kontrollen. Smarta Malin hade lämnat kvar en vattenflaska fylld till bredden i väskan och Johanna blev Den Utvalda att genomgå en extra noggrann undersökning av väska och kropp. Paniken växer och till råga på allt får vi ett fullskrivet A4-papper med info på engleska om den pågående visiteringen. HELL NO säger vi, och får fram att vi har bråttom till gaten. Vi släpps lösa och kutar vidare och kommer fram i sista stund.
Väl på planet tas vi emot av våra älskade tvskärmar, och påbörjar sista flygningen.
 
När vi flyger in över Nya Zeeland är det första vi säger "WOW"! 
 
 
 
På damtoaletten på Auckland's flygplats:
 
 
Naturen är awesome. likaså havet, staden och vandrarhemmet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stället vi bor på heter Nomads Fusion på Fort Street, Auckland.
Vi sover i ett fyrbäddsrum med toalett och dusch. Just nu har vi ingen inneboende i den fjärde sängen.
Det finns ett uppehållsrum med datorer, tv, filmer och gött häng. Det verkar som att medelåldern på de boende här är ca 25 år. I närheten ligger en livsmedelaffär/Subway, flera barer och klubbar.
Varje kväll anordnas olika typer av event, exemepelvis barrundor. Trevligt sätt att lära känna folk på!
Vi tycker att Nomads passar oss.
 
 
Vi hade tänkt vila en halvtimme, men det resulterade i sex timmars återhämtande djupsömn. Sedan dess har vi köpt mat på Subway och lite frukost- och lunchmat. Nu sitter vi på rummet igen och berättar om vår första tid på vårt äventyr.
 
Imorgon ska vi upp tidigt och se vad det är för ställe vi har kommit till.
 
Vi hörs!
 
Puss o kram
Johanna, Michaela och Malin
 

Kommentarer
Malins syster Frida säger:

Åh, vad härligt att se en uppdatering från er! Det låter och ser riktigt gött ut :) Och lite drama får man ju krydda tillvaron med ibland! ;)

Kram på er alla tre

Svar: jaa, försökte skicka ett mess från Singapore men hade inte täckning :( nu ska vi lägga oss. Ha det gott och hälsa de där hemma! Puss från Malin
Johanna

2012-09-14 | 14:42:03
Mamma Monica säger:

Åh, vad skönt att höra att allt har gått bra för er.
Måste vara sköt att vara framme efter en sådan lång resa.
Sol, värme, härliga stränder och bad, ni får bada för mig med, här regnar det hela tiden
Kul att ni kommit i gång med Bloggen.
Ha det så bra

Svar: hej mamma! ja nu har vi återhämtat oss :) men det är inte varmt här.. speciellt inte i vattnet ;) men kanske badar i lite barma källor ;)
Johanna

2012-09-14 | 20:32:16
Malin Magnusson säger:

Hej kära kusinbarn :-) vilken härlig blogg ni har det blir fantastiskt kul att följa er resa... hoppas ni har och får en fantastisk resa och ett minne för livet... Ta hand om er kram

Svar: åhh tack Malin! vad kul att du följer oss! kram
Johanna

2012-09-18 | 15:59:45
Mamma Elenor o Pappa Lennart säger:

Hej käraste Malin, nu äntligen är vi hemma och kan kolla på er blogg!!Vi har varit sååå nyfikna. Vi har haft det fantastiskt i Turkiet! Åker gärna dit igen. Tack för det fina brevet som mötte oss hemma. Sänder massor av pussar till dig från oss.
Ps. Ge en kram till Mikaela o Johanna också. Ds.

2012-09-19 | 22:49:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback