Milford Sound!! 27-28 september

Vi har haft en fantastisk upplevelse då vi har övernattat på en lyxig båt på Milford Sound. Det var HELT OTROLIGT!! Så vackert!! För att komma till Milford Sound åkte vi genom Fiordlands som ligger i ett naturreservat. Det var som att åka in i Avatar-filmen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Milford Sound är en fjord som är omgiven av berg som är 1500 meter höga och utanför ligger det tasmaniska havet öppet. Fjorden är cirka 300 meter djup på det djupaste stället. När vi kommer fram till Milford Sound kliver vi på båten Milford Mariner. Det första vi möts av är två vackra vattenfall. När vi fick höra att ett av vattenfallen var högre än Niagarafallet blev vi förvånade! Eftersom proportionerna är så stora märker man inte hur högt det egentligen är.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter de vackra vattenfallen åkte vi runt med små båtar på fjorden och kollade på delfiner och pingviner. Definerna var så söta när de simmade nyfiket runt båten. Efter det åt vi buffe middag som följdes av ett stort bord med desserter. Sedan gick vi mätta och nöja till våra hytter och somnade. 
 
 
 
 
Nästa morgon efter en ordentlig frukost kryssade vi ut på det öppna tasmaniska havets höga vågor. Även om det var roligt och spännande vände vi lyckligtvis tillbaka till Milford Sounds lugna vatten. Efter det UNDERBARA dygnet på fjorden begav sig nu tre lyckliga och glada tjejer till Queenstown för fler fartfyllda äventyr.
 
Puss o kram
Johanna, Michaela och Malin

Kommentarer
Anonym säger:

Gott att höra av er igen. Ser ut att vara storslagen natur, måste vara en härlig upplevelse.
Nu har vi fått igång skypen, så du kan väl höra av dig Malin, när du koppla upp dig?
Annars är det som vanligt här hemma, regn varenda dag...

Kramar till alla, o speciellt till Malin

Svar: Det var en härlig upplevelse. Här i Australiens outback är det helt annorlunda dock! Varmt och sandigt, haha. Puss o kram!
Johanna

2012-10-01 | 12:57:07
Mamma Elenor säger:

Hej raring, underbart att höra av er igen. Förstår att det är ett otroligt äventyr ni är på! Den förre mystiske anonyme det var ju pappa Lennart det :) Hoppas vi snart kan skypa, längtar efter att höra din röst. Massor med pussar!

Svar: Haha, jag tänkte att det var pappa som hade skrivit :) det var roligt att få prata i telefon med er förut, ha det gott! Hör av mig igen när vi har kommit till Darwin! :) Puss puss
Johanna

2012-10-01 | 17:05:41
Stefan säger:

Härliga bilder! Förstår att ni har det absolut bäst!
Här hemma har vi det bara blött, ungefär lika blött som under "erat" vattenfall. Kram på er alla! O Johanna! Vi saknar dig här hemma!

Svar: jag saknar er med pappa :) puss och kram! vi får ringa varann snart! så jag får prata med Isak och Elsa!
Johanna

2012-10-01 | 19:59:48
Elise till michaela säger:

coolt vattenfal. och var det delfiner på den bilden... <3 <3 <3 gud vad coolt. vad massa coola saker du får uppleva. på så kort tid... <3 <3 <3 älskar dig puss. <3 <3 <3 :)

Svar: ja vattenfallet var jätte fint, finns många av dem här nere. :) Ja det var delfiner på bilden! :D vi har sett massor av söta delfiner. Tänkte bada med dem någon gång snart också! Ja det är helt otroligt fast jag längtar hem! :) Du kommer också görs det någon gång!! :) love u<3<3<3 pussar<3
Johanna

2012-10-01 | 20:15:19
Camilla o Lars säger:

Hej på er!
Hoppas att ni har det gött så fantastiskt vackert det är där...ska till Frankrike i en v ska bli kul. Hat gött så länge KRAAAAAAAAAAAAMAR Camilla o Lars

Svar: yes, och nu är vi i Australiens outback... stor skillnad! :P Ha det underbart gott i Frankrike! Puss o kram från oss
Johanna

2012-10-02 | 16:30:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback