Aventure Tours Part 3!! 15-17 oktnture

Efter några härliga dagar i Darwin hoppade vi på den tredje och sista turen med Aventure Tours.Efter två jackpots till guider träffade vi den sista guiden och blev lagom besvikna. Trots det hade vi tre fantastiska dagar.
 
Vi åkte först till Litchfield National Park där vi kollade på enorma termitstackar och badade i FANTASTISKA vattenfall. Vi blev dock varnade innan att det kan slinka in en och annan krockodil där vi badade. Men vi badade ändå!! :D Men vi såg krockodiler senare den dagen. Vi åkte ut på Mary River med båt. Det är det krockodiltätaste området i världen. Det dröjde inte länga innan tre jätte lyckliga tjejer fick se den första krockodilen simma runt i vattnet. Men det blev bara bättre och bättre. Vi såg enorma krockodiler. Vi såg även mycket annat djurliv. Dock var det inte lika intressant som krockodilerna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagen efter for vi iväg till Ubirr. Det är en plats där aboriginer befunnit sig i mååånga år, som speciellt fungerat som en "livsskola" för ungdomarna. På bergsväggar kunde vi se målningar som berättade olika historier; en handlade om en man som stal fisk från en annan, som sedan dödades som hämnd (lärdomen här var att man icke skall stjäla).
 
 
 
 
Ubirr har också varit en inspelningsplats till Crocodile Dundee. Uppe på bergen hade vi världens utsikt över landet, sjukt fint.
Efter rundvandringen i Ubirr passade det skönt med ännu ett dopp i ett stort vattenfall.
 
Först åkte vi till twin falls, buren är till för att fånga crocks med så självklart kunde vi inte bada här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan åkte vi till jimjim falls, vilket under torr perrioden inte är något vattenfall och under regn perrioden går det bara att komma hit med hellikopter.
 
 
 
Tredje och sista dagen blev det en färd till twinfalls och ännu ett dopp i ett vattenfall (som det dock inte kom något vatten från på grund av torrperioden). Sedan var det dags att bege sig tillbaka till Darwin igen.
 
Nästa gång vi hörs så får ni veta om våra road trip till Cairns ;) intil then!
 
Puss och kram
Johanna, Michaela och Malin
 
 
 
 
 

Kommentarer
Malins syster Frida säger:

Åh, det ser helt underbart ut. Men hjälp vad läskigt med alla dessa krokodiler! Hur varmt var det i vattnet typ? Och är det sommar i Aussie-landet nu eller? Saknar dig jättemycket Malin. Puss puss puss från oss alla tre.
Och stor kram till er andra! :)

Svar: Hihi, krokodilerna ar inte sa laskiga nar dom haller sig borta! :) Vattnet ar ungefar 20-25 grader bara, men svalkande skont en varm dag. sommaren ar pa intag yes! :) Saknar er jattemycket med, vi maste skypa snart sa vi ses igen :) Pusspusspusspuss <3 <3 <3
Johanna

2012-10-31 | 10:36:46
Stefan Johannas Pappa säger:

Hej!
Skulle lätt kunna byta med er tjejer!
Här hemma är det bara en massa regn,blåst o kallt!
Ena rejäla bestar dom där krokodilerna. Tur att dom bara finns som skor här hemma! :-)
Ha det bra o kram på er!

2012-10-31 | 11:50:10
mormor margareta säger:

Ni ser ut att ha det bra bland krokodilerna
Vi mår bra kram

2012-10-31 | 15:00:37
Bloggadress: http://jomimas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback