Adventure Tours - Part 1!! 7-10 oktober

 
Vi har varit på en väldigt trevlig resa till Kata Tjuta, Ayers Rock och Kings Canyon! I tre dagar levde vi campingliv med ett härligt gäng. Det började tidigt på söndag morgon och blev upphämtade av vår ledare Rossco. När vi hämtat upp våra medresenärer var det dags för självpresentation. Med hjälp av en karaokemikrofon berättade vi om vår resa och oss själva.
 
Vi lagade mat och sov under stjärnhimlen i swags (en slags madrass med ett hölje). Det var UNDERBART!! Helt magiskt att ligga och titta på stjärnfall och sedan slumra gott. Dock var vi oroliga för myror och dingos (förutom Johanna som gärna ville träffa några) men det hela gick bra.
 
Första dagen begav vi oss till Kata Tjuta. Det är ett område i Uluru National Park och det är väldigt stora stenar (Kata tjutaär aboriginskt och betyder flera huvuden). Dessutom såg vi solnedgången vid Ayers Reock och drack skumpa.
 
 
Johanna visar en av alla poser som vi märkt att asiater tycker om att göra.
 
 Vi såg en gubbe i berget. 
 
Solnedgången i Uluru.
 
Andra dagen åkte vi till Ayers Rock, fick gå runt den halvvägs och blev sedan guidade av en aborigin som berättade om dess betydelse för urinvånarna. Vi åkte vidare till Base Camp nr. 2 vid Kings Canyon där vi spenderade natten.
 
Ayers Rock.
 
 
 
Aborginkonst på Ayers Rock.
 
 
 
Tredje och sista dagen vandrade vi i Kings Canyon. Drygt 300 trappsteg tog oss upp på en av bergsväggarna, sedan gick vi runt alltihop.
På kvällen hade vi en avslutningsmiddag med gänget på Annie's Place, det hostlet vi bott på några dagar tidigare.
 
 
 
 
 
 
puss o kram.
Johanna, Michaela och Malin
 
 
 
 

Kommentarer
Mamma Monica säger:

Hej, vilken frukost det blev, vi skulle precis äta, gick in och tittade och jo ni hade lagt in nya bilder. Vilken söt liten känguru. Måste vara jobbigt att åka buss, ute och gå,titta runt i den värmen ni verkar ha. Ska ni vara kvar i Demver nu några dagar? Kram från oss runt matbordet.

Svar: ah vad harligt med en helg frukost, med te och massa mat! vi kan knappt dricka te och kaffe har pa grund av varmen! men det blir is kaffe istallet! Man har vant sig med att svettas hela tiden och smorja in sig med solkram men vara guider rekomenderade oss att dricka 1 liter per timma!! vilket ar sjuukt mycket saknar er! kram
Johanna

2012-10-14 | 10:16:19
mormor margareta säger:

Roligt att du ringde oss.Fina bilder på djuren.Ser fram emot nya hälsn. Kram morfar mormor

Svar: det var kul att prata med er allihop samtidigt! jag far be mamma uppdatera mig om nasta gang ni er alla pa samma stalle igen sa att jag kan ringa er samtidigt!
Kram!
Johanna

2012-10-14 | 14:19:31
Bloggadress: http://jomimas.blogg.se
Sofia säger:

Oj, vilka mäktiga bilder!! Kan bara föreställa mig vad ni är med om mycket :) Hörde av mamma o pappa att ni sökte jobb nu - vilken bransch tänkte ni ge er in i? Krokodiltämjare eller kängurumatare? Spännande att höra ;) puss på dig Malin!

2012-10-14 | 22:01:17
Ulla-Brith säger:

Hej Malin!

Ja du får se och uppleva mycket, svårt att ta till sig allt Ni ser, men det måste upplevas på plats, Ni ser ut att ha väldigt kul och trevligt i alla fall och det är huvudsaken. Det är tur att Ni inte är i USA, med den stormen som är där.

Idag skiner solen och det var -1 i morse, men det är varmare där du är!
Sköt om dig! Kram!

Svar: Hej Ulla-Brith!
Det hander mycket roligt har, nu ska vi snart pa en stor festival och efter det blir det dykarkurs! Oj, later otrevligt. Har inte hort eller last nagot om det an.

det ar riktigt varmt och harligt har, men ibland hade det vart harligt med riktigt hostmys med te, mysklader och lasstunder med en filt over sig! hehe. Hoppas du har det bra Ulla-Brith, och din familj med. Ta hand om dig, kram!
Johanna

2012-10-30 | 12:39:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback