Cairns Tropical zoo! 1 dec.

Vi kom inte langt... vi stannade nagra mil norr om Cairns pa ett zoo :). Det var ett jatte fint zoo med orm show, fagel show, krokodil matning och mycket mer...
 
Vi borjade med att ga pa ormshowen dar vi fick klappa en black haeded snake som ar helt ofarlig och valdigt vanlig har i Queensland.
 
 
 
Sedan holl Johanna en Koala och vi matade kangurus, allt var sa himla kul att vi sprang runt i flera timmar och bara tittade pa allt underbart som fanns dar!
 
Koala unge.
 
 
 
Koalor var mysiga men luktade ackligt...
 
 
 
 
Dingo. Vi fick lara oss nagot nytt intressant om dingos. Innan Aborginer kom till Australien hade tydligen Asiater varit har och dom tog med sig sina sallskaps hundar som rymde och det ar dagens dingos.
 
Slakting till Koalan, nagon slags kanin/gris.
 
 
 
En 6,7,8 m nagonting, lang phyton orm som finns mestadels i Asien.. Det ar inte jatte vanligt att den ater manniskor men det har hant... hoppas att det ar en kanin eller nagot i magen pa den ormen ;)
 
 
 
 
 
 
Efter nagra timmars latchande blev det, det som vi alla hade vantat pa KROKODIL MATNINGEN!!
 
 
 
 
 
 
Krokodilen som dom matar ar en 4 m stor saltvattens krokodil hane, anledningen till att krokodil skotaren vagar vara inne hos krokodilen undertiden som han matar den ar for att ryktet om att krokodiler ar snabba pa land ar bara skitsnack, egentligen ror dom sig nastan inte alls pga. sin kropsvikt. Sa fort som krokodilen ar uppe ur vattnet ar den inte ett stort hot. Killen som matar krokodilen har jobbat med detta i 6 ar men har fortfarande inte lyckats overtyga sin far om att ryktet inte ar sant for verkligen alla tror pa det, vi gjorde det med innan idag.
 
Michaela knor sig fore barnen for att klappa krokodil bebisen.
 
En drom gar i uppfyllese!
 
 
Puss och Kram
Johanna, Michaela och Malin
 
 

Kommentarer
Malins mamma Elenor säger:

Vilka fina bilder! Det kan man kalla djurpark! Nästan som att man blir avundsjuk :) Kram

2012-12-03 | 15:15:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback