San Pedro och Moon Valley

När vi kom fram till öken staden San Pedro så blev vi först lite chockade. Många backpackers åker till San Pedro för att det finns så mycket att höra här men ändå är staden så sjukt liten. Det finns bara två små mat affärer, en liten huvudgata och en jätte liten, sliten buss station. Hostelet vi bodde på heter Aji Verde och är en blandning mellan camping och hostel, så vi kunde välja om vi ville sova i tält eller om vi ville sova i en sovsal, vi valde sovsalen. Första dagen när vi kom dit tog vi det bara lugnt, utforskade staden och åt en god middag på en billig restaurang. Dagen efter hade vi en tur bokad till Moon Valley, det är en nationalpark bara några minuter från San Pedro. Varför den heter Moon Valley är för att inga levande organismer lever här. Det är bara. Öken, öken och öken. Men det är väldigt vackert! Vi började med att besöka death valley, den heter så för att när spanjorerna försökte ta över området var den stora kampen precis här i death valley. Tyvärr så vann spanjorerna så dom halshögg dom trehundrade inka männen som överlevt slaget och placerade deras huvuden i en cirkel runt death valley.
Bilder från death valley.
 I moon valley finns det mycket salt så vi fortsatte turen med att besöka en saltgruva, det var väl intressant och trångt så man fick tränga sig igenom den.
Bilder från saltgruvan.
Efter det var det dags att kolla på solnedgången. Så vi klättrade upp på en kulle och kollade när solen gick ner, det var jätte vackert!
Bilder från solnedgången.
Det var allt från vår tur till moon valley, dagen efter var det dags att bege oss på en tre dagars tur till the salt flata och naturreservatet runt omkring. Mer om det i nästa inlägg
Puss och kram

Kommentarer
stefan. Johannas Pappa säger:

Härliga bider gumman! Ni verkar trivas som fisken i vattnet o får uppleva och se massa saker/platser som en annan inte visste existerad! Fortsätt o njut så ser vi framemot nästa inlägg. Kram

2014-03-25 | 12:04:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback